Het zakelijk spamverbod - Algemeen - Nieuws

U bent niet ingelogd !
Meld je aan met je account om hier je bericht te lezen.
U wilt zich Aanmelden of Registreren?

Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

OnthoudenWachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Hoofdmenu

1px
Algemeen : Het zakelijk spamverbod
op 19-Oct-2010 20:11 (539 gelezen)

Middels dit bericht willen wij u graag informeren over een verscherping van de Nederlandse anti-spam wetgeving die binnenkort ingaat

Het betreft het versturen van ongevraagde e-mail aan bedrijven.
De nieuwe regelgeving is als volgt:

Op initiatief van staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken geldt per 1 juli 2009 ( uitgesteld tot 1 oktober 2009 ) een algeheel spamverbod in Nederland. Vanaf dat moment mogen er ook geen ongevraagde elektronische berichten (sms, nieuwsbrief en fax) meer verstuurd worden naar bedrijven. Dat gold al langer voor burgers, maar nu mogen dus ook bedrijven niet langer spam toegestuurd krijgen.

Bedrijven of organisaties die dit toch doen zijn strafbaar en riskeren een boete van maximaal 450.000 euro. De ontvanger van een ongevraagd bericht kan een klacht indienen bij spamklacht.nl wanneer hij toch spam ontvangt.

Wil men wel ongevraagde elektronische berichten blijven ontvangen, dan kan men dat doen door dit expliciet aan te geven, bijvoorbeeld op de eigen website.

Dit initiatief van staatssecretaris Heemskerk biedt bedrijven die niet langer spam willen ontvangen de mogelijkheid om zich te weren tegen spam.
Zo worden nu – naast burgers – ook bedrijven extra beschermd tegen spam;
De OPTA, de Onafhankelijke Post- en Telecomautoriteit, zal er streng op toezien dat bedrijven en organisaties zich houden aan het spamverbod.
Bron: Ministerie van Economische Zaken

Er geldt echter de uitzondering dat het bedrijven wel is toegestaan om hun eigen klanten zonder expliciete toestemming te mailen. Maar wel binnen bepaalde voorwaarden. Het adres waarheen berichten gestuurd mogen worden, moet verkregen zijn bij de verkoop van eigen producten of diensten en de berichten moeten betrekking hebben op vergelijkbare dienstverlening. De ontvanger moet daarnaast ook altijd op eenvoudige wijze (via opt-out) de kans geboden worden om bezwaar te maken tegen het gebruik van het e-mailadres voor dit doeleinde. Dat geldt voor ieder bericht dat aan de ontvanger wordt verstuurd.
Wij adviseren u om hier goed rekening mee te houden en zelf te inventariseren of uw mailings ook voldoen aan deze nieuwe wetgeving.
Andere artikelen
19-Oct-2010 20:14 - Live Help introductiee
19-Oct-2010 20:11 - Het zakelijk spamverbod
19-Oct-2010 20:10 - PayPal oplichters mail
19-Oct-2010 20:06 - Persoonlijke gegevens uit SIDN
19-Oct-2010 19:08 - procedures .nl-domeinnamen
Zoeken
Bel me terug
Laat u terug bellen
Offerte aanvraag
Offerte aanvragen
Wat zoek U?
Onze Diensten

 
@ 2001-2010 Grangerwebdesign Project
Het zakelijk spamverbod - Algemeen - Nieuws